lammetjes - Reisverslag uit Larsbo, Zweden van Stefanie en Rob Morsink en Zweep - WaarBenJij.nu lammetjes - Reisverslag uit Larsbo, Zweden van Stefanie en Rob Morsink en Zweep - WaarBenJij.nu

lammetjes

Door: Stefanie

Blijf op de hoogte en volg Stefanie en Rob

28 Maart 2010 | Zweden, Larsbo

Hallo allemaal,
Als eerste wil ik jullie bedanken voor al die lieve reacties die jullie sturen. Echt super leuk!
Liggen jullie allemaal al in jullie badkleding te zonnen? Wij hebben hier nu regen. Maar geen gewone, nee deze vormt lange ijspegels aan de takken van de bomen. Alsof ze huilen. En natuurlijk aan alle dakranden. Het heeft hier de laatste paar dagen flink gedooit. Heerlijk!
Afgelopen week zijn Pelle en Ulla op vakantie geweest. 3 dagen naar Helsinki. We hadden het rijk voor ons alleen. De schapen stonden op het punt om te gaan lammeren. Toen Pelle en Ulla net terug waren werd het eerste lammetje geboren. Rob heeft hem tot Herman gedoopt. Gisteren zijn er 5 geboren. Een drieling (zwart met krulletjes) en een tweeling (net als Herman wit met krulletjes). We lopen nu regelmatig naar de stal want de overige 29 schapen staan ook op knappen. Het schattige gemekker van de lammetjes is echt heel erg vertederend. Ik zal nog wat foto`s plaatsen...volgende keer. Ik was gisteren bij de geboorte van de tweeling. Die moeder stond gewoon hooi te eten toen de tweede eruit kwam! Ze waren ook niet zo groot.
Ik heb voor de lammeren een grote voerbak in elkaar getimmert. Voor als ze iets groter zijn. Ik was helemaal trots toen die af was.
De reeen in het bos hebben het moeilijk. Er zijn er dit jaar al 3 aan de hongersnood gestorven ondanks dat ze bijgevoerd worden. Rob en ik hoorden de raven en een arend roepen toen we in het bos aan het werk waren met de Belaris (Russische trekker). We waren boomstammen op de wagen aan het laden. We zijn toen gaan kijken en zagen een ree die aan stukken was geplukt en gescheurd. De arend zagen we nog vliegen de raven zaten in de bomen verderop te schreeuwen. W.s. had een linx of een vos de hele achterkant weggegeten.
Wel leguber. Vorige week vonden we een vrij jonge ree. Ook toen die dood was kwam de moeder nog vaak bij hem staan. De laatst gevonden ree was de moeder.
Een harde wereld die pure natuur!
Rob, Ik en Pelle zijn nog naar de jaarlijkse bijeenkomst geweest van biologische boeren in Uppland in Uppsala. Daar was een soort lezing over het gedrag van de consument met cijfers e.d. We zijn nog uitgenodigd om bij een boerin te komen kijken. Dat gaan we doen na pasen. Heel vriendelijk!
Vanmiddag gaan we naar de dochter van Ulla. Haar dochterje gaat zingen in de kerk. Ik ga aanstaande dinsdag zingen in een koor. Ik ben erg benieuwd naar de mensen! Ik schijn niet eens de jongste te zijn!
Groetjes!

• 28 Maart 2010 - 12:36

Babs:

Hoi Stefanie!
    Leuk om te lezen over julie nieuwe avontuur! Heel plezier en geniet er van!

Liefs

• 29 Maart 2010 - 08:54

Bart:

hej harde werkers!hier begint de lente op gang te komen.de vogels zingen al uit volle borst hun lied.zoals de wrede winter het leven neemt,geeft de lente het weer terug!alvast n vrolijk pasen voor jullie en de hartelijke groeten uit hengelo,Bart,marianne en puk

• 29 Maart 2010 - 10:46

Els:

Nu wordt het toch echt lente voor jullie, ik hoop dat het weer ook mee gaat werken. Jullie zijn na deze extra lange winter wel toe aan een ontluikende natuur. Je wordt er zoveel blijer van, hoewel de lammetjes ook natuurlijk voor het lentegevoel zorgen. Herman is er trots op dat hij vernoemd is.
    Succes met het aflammeren, hopenlijk niet te veel s'nachts.
    Lieve groeten van Els

• 29 Maart 2010 - 17:27

Anja:

Wat zal dat een wollig spektakel zijn als al die kroelende lammetjes rondlopen en mekkeren.
    Leuk dat jullie allerlei contacten opdoen en dat je weer gaat zingen (heb je dat mooie lied van As it is in heaven nog gedaan tijdens het afscheid van je collega's?)
    Het is hier inderdaad genieten van alle lentedingen. En ik hoop dat het bij jullie nu ook gaat doorzetten....Wij zijn in mei nog wel eens in de sneeuw gekomen...Maar als die omslag er eenmaal is, dan knalt de natuur er ook uit! Heel krachtig en bijzonder.
    Ik hoop voor jullie dat dát snel zal gebeuren.
    Liefs en knuffel(een dikke).