Iedereen gelukkig?
Door: Stefanie
Blijf op de hoogte en volg Stefanie en Rob
05 Januari 2011 | Zweden, Larsbo
Ik heb net geprobeerd om de terugkomstdatum in te voeren. Maar ik geloof niet dat het zo goed is gegaan. Maar we gaan dus terug naar Nederland.
Na lang wikken en wegen hebben we de knoop doorgehakt. Eind februari gaan we terug naar Nederland. We gaan in in het oosten van Nederland wonen en werken op een biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf.
Nu we hebben besloten heb ik veel meer rust en ik weet zeker dat het een goede keuze is.
Gisteren zijn we weer in Zweden aangekomen. Tijdens onze twee weken vakantie hebben we ontzettend veel leuke dingen gedaan. We hadden iedereen erg gemist. De tweede dag dat we in Nederland waren kreeg ik een e-mail van Pelle (de boer) dat onze kleine kat was overleden, aangezien hij haar niet meer had gezien en er een sneeuwstorm was geweest. Ik zat er best mee! Toen ik na oud en nieuw mijn e-mail bekeek schreef hij dat hij haar weer had gezien. Dat was een goede start van het nieuwe jaar! Op maandag vertrokken we naar kiel. De nacht van maandag op dinsdag sliepen we op de boot. Dinsdag kwamen we om 17.00 uur aan. Ik ben gelijk naar de stal gegaan. Toby kwam gelijk op mijn stem af en ik kon haar gelijk oppakken en mee naar binnen nemen. Ze heeft de hele avond aan één stuk door geknort! Ze is wel wat magerder en ze snottert (ondanks de inentingen) Moos was ook super blij. Hij heeft wel een week aan onze deur gekrabt om erin te kunnen. Hij is weer helemaal gelukkig maar ook hij snottert een beetje en is een stuk dunner. Gisteren ben ik (ook helemaal gelukkig) met Moos op mijn benen en Toby op mijn borst in slaap gevallen. Hè gezellig!
Ik ga zo even buiten een wandeling maken en we moeten nog even wat boodschappen doen. Alle tassen zijn al uitgepakt en we zijn al druk aan het regelen voor het bedrijf. Alles stopzetten e.d.
Er ligt hier nu meer dan 1 meter sneeuw en er komt elke dag wel wat bij. Naast de auto heeft Pelle veel sneeuw op elkaar geschept en die hoop is nog wel een halve meter hoger dan ik!
Zoveel sneeuw heb ik echt nog nooit gezien! Toen we vorig jaar maart hier kwamen lag er nog minder!
Pelle snapt dat we weer terug willen maar heeft het er wel moeilijk mee. Hij heeft gisteravond nog wel even snel een reis geboekt naar de Azoren. 10 tot 17 februari zodat wij nog op de schapen kunnen passen. haha
Nog even gebruik van ons maken dus.
Tot snel !
Groeten Stefanie
05 Januari 2011 - 12:16
Irmgard:
Ha lieve Stefanie,
Wat een ontwikkelingen allemaal. En wat moedig dat jullie de knoop hebben door gehakt. Ja, Nederland is ook heel leuk he! Ik ben heel benieuwd naar welk bedrijf jullie gaan. Zelf heb ik mijn focus bij tijd en wijlen op Winterswijk gericht - geen idee waarom maar het voelt zo.
Fijn hoor dat jullie in ieder geval de mogelijkheid hebben gecreeerd om dit alles te onderzoeken.
Als jullie weer in Nederland zijn ontmoet ik jullie graag weer eens.
Hartegroet en heb nog een goede laatste periode in Zweden - geniet ervan,
Irmgard -
05 Januari 2011 - 16:40
Margje:
Ik vind het al knap van jullie dat jullie überhaupt deze stap hebben durven nemen. Je hebt een prachtige ervaring opgedaan. Ik vind 't een moedig besluit!
Fijne tijd nog daar!
Liefs Margje -
05 Januari 2011 - 19:01
Anneloes:
Hee Stefanie!
Wat gezellig dat jullie weer hierheen komen. Maar moeilijk keuze!
En wat fijn dat Toby weer terecht is zeg! Had je dus toch gelijk dat hij gewoon in de buurt was.
Succes nog met alles regelen! En geniet nog even van de periode daar.
Liefs Anneloes -
05 Januari 2011 - 19:38
Ellen:
heerlijk dat je deze kant weer op komt.
ik hoorde van Marla dat het goed was, daar op die 2-de plek in Nederland.
klonk ook zo. fijn dat je de katten weer hebt..puff.
Nu vanalles regelen en afsluiten. suc-6 daarmee!! liefs LL.
06 Januari 2011 - 08:44
Opa:
ben erg blij ,het lijkt mij een goeie keus.laat je niet afpellen hoor !!
groetjes,opa. -
06 Januari 2011 - 13:34
Christine:
Tadaaa!!!! Alle vrouwen uit de familie straks weer lekker dicht bij elkaar. Genieten van zussen en nageslacht en toch helemaal jullie eigen stek. De website van het bedrijf ziet er goed en professioneel uit. Het erf keueueueurigggg en echt Twents. Een leuke winkel met goed brood, vrijwilligers en stagiaires, het kan niet op. Weer een nieuw hoofdstuk, een frisse start waar jullie je ervaringen in Zweden weer goed voor kunnen gebruiken. Ik ben superblij voor iedereen.
liefs! Christine