kou - Reisverslag uit Larsbo, Zweden van Stefanie en Rob Morsink en Zweep - WaarBenJij.nu kou - Reisverslag uit Larsbo, Zweden van Stefanie en Rob Morsink en Zweep - WaarBenJij.nu

kou

Door: Stefanie

Blijf op de hoogte en volg Stefanie en Rob

15 Februari 2011 | Zweden, Larsbo

Hallo allemaal,
Terwijl jullie lekker warm in het groene Nederland zitten zitten wij hier ijskoud in het witte Zweden.
Dit is onze laatste week en ik weet dat ik niet mag klagen maar soms...moet dat gewoon even.
Afgelopen donderdag en vrijdag heeft het bij elkaar wel 50 cm gesneeuwd bovenop de lading die we nog hadden liggen. We hebben de afgelopen dagen heel wat deuren uitgegraven en wegen sneeuwvrij gemaakt.
Nu heeft het vannacht min 23 gevroren (het is nog steeds min 19) en onze waterleidingen zijn dichtgevroren. Hierdoor kunnen we het hier ook niet warm stoken wat het beeld niet leuker maakt. Pelle heeft een soort verwarmingsdraad langs de leiding lopen die je door een stekker kan activeren. Normaal duurd het een kwartier eer dat we weer water hebben, nu is het al 3 uur later en we hebben nog geen drup. Rob haalt een straalkacheltje op om bij de leiding te zetten. Hopelijk werkt dat want het begint nu langzaamaan koud in huis te worden.
We kunnen natuurlijk altijd nog tegen een warm schaap aankruipen in de stal, daar is het altijd lekker warm. Alhoewel ik vannochtend met een hamer al het ijs uit de emmers moest slaan. Met vochtige handschoenen zit je ook elke keer aan handvaten van deuren vast. De leiding in de stal zit ook dicht en ik heb er heel veel emmers met heet water onder gehangen (ons laatste hete water) maar dat heeft niet geholpen. Dat water heb ik uit het hok bij de stal gehaald. Daar zit de pomp die ons water omhoogpompt. Dat is de plek waar we wat thee en koffie- water hebben gehaald.
Sneeuw smelten is ook een optie.
Gelukkig had ik voor de 2 boterkoeken die ik vannochtend heb gebakken geen water nodig. Die koeken zijn voor mijn koorleden. Vanavond is mijn laatste keer.
Rob en ik hebben erg veel zin om aan de slag te gaan op Het Groene Spoor.
Wie weet wat de toekomst brengt?
We zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. Morgen is ons laatste bezoekje aan de dierenarts en daarna naar de bank onze rekeningen opzeggen. En dan is bijna alles geregeld. Alleen nog al onze spullen mee zien te krijgen!
Tot snel!
Maandag nemen we de boot!

• 15 Februari 2011 - 10:24

Christine:

Hoihoi! De laatste loodjes wegen zwaar! Tjonge, wat een ingewikkelde toestand. Iedereen kijkt hier uit naar jullie terugkomst. Vorig weekeind heb ik de schattige wolletjes en crackers gekregen, toen Marieke een schilderij voor in de slaapkamer kwam uitzoeken. Wat een leuke vachtjes. Ik weet nu nog niet wat ik er mee ga doen, maar ze krijgen vast een leuke bestemming. Heel veel succes en tot in Nederland!

• 15 Februari 2011 - 12:41

Ellen:

oh....wat gaat het snel, nee niet voor jou nu, maar wel voor mij tav 'de thuiskomst'.
    blijven je wel een logboek bij houden, ik vind het heerlijk.
    behouden vaart en tot nederland!
    Ellen.

• 15 Februari 2011 - 13:38

Irmgard:

Ha lieve Stefanie,

Whow, dat klinkt als werkelijk overleven! Heftig en het lijkt mij ook een waardevolle ervaring.

Wat is het snel gegaan dat jullie maandag al weer naar Nederland komen.

Ik wens jullie goede laatste dagen in het hoge noorden en een voorspoedige reis naar de lage landen.

Leuk om je dan weer eens te gaan zien.

Warme groet,

irmgard

• 15 Februari 2011 - 14:13

Emmy Meijer:

Hoi Stefanie en Rob,

Nou dat klinkt alsof het van nu af aan alleen nog maar (veeeel) beter kan gaan! Nog even volhouden en dan begint jullie volgende avontuur. Mopperen mag, hoor! Meestal is het op het moment zelf niet echt leuk en niet te overzien, maar als je er over een tijdje op terug kijkt heb je er waarschijnlijk veel van geleerd, deze hele periode. Voor jullie is het wel een heel erg koude les geweest...
    Veel warmte en liefs, een goede reis en een goede start gewenst in NL! En ik hoop dat de leidingen intussen zijn ontdooid...

Cees en Emmy

• 15 Februari 2011 - 15:21

Els:

Hai Stefanie en Rob,
    Nou je kunt wel zeggen dat je het Zweedse klimaat ook echt hebt kunnen ervaren. Daar kun je straks met gemengde gevoelens op terug kijken. Ik hoop dat de boel inmiddels ontdooid is en dat de sfeer in huis wel 'warm' is, maar dat laatste verwacht ik wel. Gelukkig hoeven de katten nu niet naar buiten.Heb je de reisverslagen al geprint? Dan kun je ze in de toekomst nog eens rustig doorlezen. Ik wens je sterkte met het barre weer en een gezellige kooravond. Natuurlijk ook een veilige thuisreis gewenst. We verheugen ons erop jullie weer te zien.
    Hartelijke groet van Els.

• 15 Februari 2011 - 20:23

Vera:

wat een heerlijk vooruitzicht moet het dan voor jullie zijn dat jullie over een paar dagen niet meer in die kou zitten! Hier zijn de eerste krokussen en sneeuwklokjes al opgekomen! Een goede terugreis gewenst, leuk dat jullie weer naar Nederland komen!

• 15 Februari 2011 - 21:39

Evelien:

Hoi!
    Jee, het is wel heel erg koud bij jullie! Nog een weekje en dan rijden jullie de lente tegemoet.
    Hopelijk hebben jullie nu weer (warm) water. Succes met pakken, een goede reis en tot snel :-).

Groetjes Evelien